Woonmodetrend Color Splash

 

 Meer woonmodetrends

It's a man's world (2015)
Zomer aan zee (2014)
Rainbow Romance (2014)
Tartan Twist (2013)
Brick House (2013)
Night & Day (2013)
Color Splash (2012)
Bonjour Brigitte (2012)
 
  Woonmodetrends worden periodiek uitgebracht door Perscentrum Wonen.  
 
 Andere interessante sites
Babykamer.startpagina.nl
Badkamer.startpagina.nl
Balkon.startpagina.nl
Bankstellen.startpagina.nl
Behang.startpagina.nl
Bestsellers.startpagina.nl
Decoratie.startpagina.nl
Deuren.startpagina.nl
Gordijnen.startpagina.nl
Halmeubels.startpagina.nl
Interieur.startpagina.nl
Jongenskamer.startpagina.nl
Karpet.startpagina.nl
Kasten.startpagina.nl
Kelder.startpagina.nl
Keuken.startpagina.nl
Kinderkamer.startpagina.nl
Kleur-interieur.startpagina.nl
Kranen.startpagina.nl
Linoleum.startpagina.nl
Meisjeskamer.startpagina.nl
Parket.startpagina.nl
Raamdecoratie.startpagina.nl
Scandinavisch-design.startpagina
Servies.startpagina.nl
Slaapkamer.startpagina.nl
Studio.startpagina.nl
Tafels.startpagina.nl
Tapijt.startpagina.nl
Tienerkamer.startpagina.nl
Verlichting.startpagina.nl
Vinyl.startpagina.nl
Vloerkleden.startpagina.nl
Werkkamer.startpagina.nl
Woonwarenhuis.startpagina.nl
Zolderkamer.startpagina.nl
 
 Goud, brons en koper
Goud heeft zijn economische waarde de laatste jaren bewezen en doet dat nu ook in het interieur. Goud, maar ook brons en koper, geven glans aan deze woonmodetrend! We associëren dit edelmetaal met rijkdom en decadentie, maar opgenomen in een fel kleurenpalet is het resultaat verleidelijk en verfrissend. Dat goud naast decadent ook erg alledaags kan zijn toont Ted Noten met zijn sculptuur “Stapelingen Nr. 16”, waarbij hij servies stapelde. Zijn ontwerpen kenmerken zich door humor en ironie, wat hem de titel “Kunstenaar van het jaar 2012” opleverde. Een totaal ander soort servies is dat van Mieke Meijer (Design Academy Eindhoven). Haar “Touchables” collectie is cilindervormig en antibacterieel, door de werking van het brons.

Vaas Delft Blue No. 11, van Marcel Wanders voor Moooi en parfums van Yves Saint Laurent. Zwart-wit gestreept kopje Tasaraita uit de Oiva-serie van Marimekko. De Oki Ikospeldjes zijn van We Are Miscellaneous, beide via Strand West.
 
Credits voor Color Splash
Styling: Floor Knaapen, Anne-Sophie Markus
Fotografie: Floor Knaapen
Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen
Met dank aan: Dutch Style Company
Woonmodetrend Color Splash kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur
.
 
 
 
 
Color Spash
Verfrissend, verleidelijk en vredig: dat zijn de kernwoorden voor het nieuwe kleurrijke designinterieur. Want zoals in de mode kan je dit seizoen ook in het interieur niet om kleur heen! Schrap woorden als “ingetogen” en “behouden” uit je woordenboek. Woonmodetrend Color Splash is radicaal, expressief en vereist wat lef. Mix knalblauw, grasgroen en zuurstokroze met een vleugje goud. Breng deze mix op smaak met grafische dessins, zoals stippen en strepen. We garanderen: dit recept voor een expressief en energiek interieur smaakt naar meer!
 
Kastsysteem Montana, Mobilia Woonstudio. Tafellamp Eclisse van Vico Magistretti voor Artemide via Edha. In de kast, van boven: sokken Dots Splits 02 van Happy Socks; velours handdoeken van H&M Home.
 
 Plantenpracht
Zoals het modebeeld is ook het interieur dit seizoen verfrissend, kleurrijk en positief. Creëer een fleurig feestje binnenshuis, met opvallende prints op meubelstoffen, gordijnen, kussens en behang. Bloem- en plantmotieven spelen de hoofdrol, van romantisch tot tropisch. Het romantische gevoel wordt versterkt met pasteltinten. Een tropische sfeer roep je op met tinten als warm fuchsia en geel.

Frederik Roijé ontwierp kandelaar Walk of Flame. Op het gele voetstuk (privébezit) lamp Josephine van Jaime Hayon voor Metalarte, beide via Mobilia Woonstudio. Groen bijzettafeltje Box van Vitra. Erop: handdoek Nimikko en pantoffels Ujo van Marimekko; Radio Tivoli in de variant Paul, alles via Co van der Horst. Polkadotbehang Black & White van Eijffinger.
 
 
 
 
 
 
 Woonstudio
Het Color Splash interieur is modern, maar allesbehalve kil. Felle kleuren en ludieke objecten en patronen maken het speels en vrolijk. Door de witte basis met felgekleurde meubelstukken doet het interieur in eerste instantie aan en studio denken. Met grote uni kleurvlakken en grafische patronen oogt de leefruimte als een modern kunstwerk. Wees niet bang: wonen mag! Een vlammend rode bank, zuurstokroze kast en grasgroene stoel zijn tenslotte net zo functioneel als hun sober gekleurde soortgenoten. Ze brengen alleen net wat meer energie in het interieur!

Loungestoel Eugene van Stefan Diez voor e15. Ook leuk op zijn kop: hangkast Etagère de Coin van Marie Dessuant voor Ligne Roset, in de kast messing waxinelichthouder Etch van Tom Dixon, alles via Mobilia Woonstudio.
 
 Radical Graphical
Een belangrijke aanvulling op de felle kleuren en het vleugje goud, zijn grafische patronen. Grote uni kleurvlakken worden bij deze trend afgewisseld met dessins op muren, meubels en accessoires. Stippen en strepen zijn favoriet! Bij voorkeur beslaan deze patronen de gehele muur en het volledige vloerkleed. Geen half werk: ook de patronen zijn radicaal!

Drie kruisvormige schalen van Molteni, gouden bijzettafel Habibi van e15 en Klok Block Clock van Vitra, alles via  Co van der Horst. Eronder bijzettafeltje Elios van Maxalto via Edha. Blauw krukje Raw van Jens Fager voor Muuto via Strand West. Witte Verzelloni bijzettafel Blog via Mobilia Woonstudio. Rond kleed Complementaire 7, door Fabio Bortolani voor Nodus.
 
 
 
 
 
 
Stoel Panton Junior van Verner Panton voor Vitra. Bronzen Door Knocker van Studio Job via The Frozen Fountain. Havaianas-slippers met parels en gouden strikjes. Nagellak van Yves Saint Laurent. Op de achtergrond stof Line Up van Kinnasand (breedte 150 cm).
 
Color Splash in 5 stappen
1. Kleuren:
De basis van dit interieur is wit. Felle kleuren zoals grasgroen, knalblauw, felgeel en zuurstokroze geven het Color Splash interieur de kenmerkende energie en expressie. Pas deze kleuren radicaal toe, in grote uni kleurvlakken. Breng accenten aan in goud, zalm en lichtblauw.

2. Materialen:
Accessoires in goud, brons, koper en keramiek mogen niet ontbreken!

3. Vormen:
Strakke lijnen en vloeiende vormen wisselen elkaar af in meubilair en patronen. We zien stippen én strepen, rechthoekige en vierkante kasten maar ook ronde poefs en grillig gevormde stoelen en krukjes.

4. Accessoires:
Kussens en kleden met grafische patronen, opvallend of felgekleurd keramiek en (kleine) objecten in goud-, koper of bronskleur zorgen voor een finishing touch. Stal ze, verspreid door het interieur, uit op kleine krukjes en bijzettafeltjes.

5. Textiel:
Kies minstens één opvallend item als eye cather: een vrolijk vloerkleed, een aantal opvallende kussens, een prachtig gordijn of grafisch behang. Let op: felle kleuren of grafische dessins zijn een vereiste!
 

Metalen Job Cabinet van Studio Job voor de collectie van Lensvelt. Erin multomappen van Ferm Living, via Strand West, en stoel Panton Junior van Verner Panton voor Vitra.