Woonmodetrend Rainbow Romance

 

 Meer woonmodetrends

It's a man's world (2015)
Zomer aan zee (2014)
Rainbow Romance (2014)
Tartan Twist (2013)
Brick House (2013)
Night & Day (2013)
Color Splash (2012)
Bonjour Brigitte (2012)
 
  Woonmodetrends worden periodiek uitgebracht door Perscentrum Wonen.  
 
 Andere interessante sites
Babykamer.startpagina.nl
Badkamer.startpagina.nl
Balkon.startpagina.nl
Bankstellen.startpagina.nl
Behang.startpagina.nl
Bestsellers.startpagina.nl
Decoratie.startpagina.nl
Deuren.startpagina.nl
Gordijnen.startpagina.nl
Halmeubels.startpagina.nl
Interieur.startpagina.nl
Jongenskamer.startpagina.nl
Karpet.startpagina.nl
Kasten.startpagina.nl
Kelder.startpagina.nl
Keuken.startpagina.nl
Kinderkamer.startpagina.nl
Kleur-interieur.startpagina.nl
Kranen.startpagina.nl
Linoleum.startpagina.nl
Meisjeskamer.startpagina.nl
Parket.startpagina.nl
Raamdecoratie.startpagina.nl
Scandinavisch-design.startpagina
Servies.startpagina.nl
Slaapkamer.startpagina.nl
Studio.startpagina.nl
Tafels.startpagina.nl
Tapijt.startpagina.nl
Tienerkamer.startpagina.nl
Verlichting.startpagina.nl
Vinyl.startpagina.nl
Vloerkleden.startpagina.nl
Werkkamer.startpagina.nl
Woonwarenhuis.startpagina.nl
Zolderkamer.startpagina.nl
 
 Romantisch en robuust
Een subtiele kleur, warmte en een ‘tribal tintje’ toevoegen aan een ruimte doe je met bijvoorbeeld een Berber tapijt in crème, bruin en een rand in zachtgeel. Dit hoogpolige wollen kleed van MRCJANSSEN is handgeweven in Noord-Afrika. De traditionele naturelkleur zorgt voor een tijdloze uitstraling die past bij elk interieur. Bij het zachte kleurpalet in dit romantische interieur zorgt de robuuste Berber voor een stoere noot. Behang Ravel van Eijffinger is romantisch, maar zeker niet truttig. Het rotan stoeltje van HK Living zorgt voor een luchtige noot in het interieur.

Behang uit de collectie Raval van Eijffinger, berber tapijt van MARCJANSSEN, zwarte draadframe stoel van HK Living, vintage fifties koffietafel van Dutch Design Year, Trumpet Tablelamp van M.OSS Design en porseleinen vaasje Pineapple van Lenneke Wispelwey via &designshop, kop en schotel van Vanja Bazdulj, schoenen zijn privébezit.
 
Credits voor Rainbow Romance
Bron: Perscentrum Wonen
Fotograaf: Paul Bakker
Visagie: Dennis Michael @AngeliqueHoorn
Interieurstyling: Monique van der Reijden
Met dank aan: Eijffinger.com,
Woonmodetrends.nl
 
 
 
 
Rainbow Romance
Spelen met kleur en dessin in huis is een hele uitdaging. Toch is het de belangrijkste trend van dit moment! Er wordt steeds expressiever omgegaan met wand- en vloerdecoratie. Aanrader is te kiezen voor één kleurenpalet, want dan is er heel veel mogelijk.  Dat een kleurencombinatie in diverse stijlen en sferen is toe te passen, tonen we met de trend Rainbow Romance. Van een grafisch en trendy lijnenspel in de volle kleuren van de regenboog tot romantisch en bloemig, maar let op: wél fris en modern. Deze trend is wars van truttigheid. De beste getuigen? Nieuwe handgemaakte objecten uitgevoerd in stevige materialen als beton, klei, (gekleurd) glas, staal en hout. En aan het einde van de regenboog? Daar vind je de pot met.... koper en messing!
Behang uit de collectie Raval van Eijffinger, Fly sofa SC3 en koperen lamp van &Tradition via Homestede, geel kussen van Timorous Beasties via Homestede, zwart-wit kussen van ferm LIVING, bijzettafel met betonnen blad van Mensch Made, vazen Stacking Vessels van Utopia & Utility via Mischa Hulsof, vaasje met betonlook en koper van House Doctor, kop en schotel in bronskleur met krijtdessin van Vanja Bazdulj, vloerkleed met kleurvlakken van Larusi, Mesh Locker double unit van Bowles & Bowles.
 
 Showpieces
Integreer ‘showpieces’ in je interieur. Karakteristieke objecten die mooi zijn in al hun eenvoud of juist door hun ambachtelijkheid. De Trumpet Tablelamp van M.OSS Design via &Designshop is handgemaakt en zowel zacht als ruw en stoer. De matte afwerking van de vergrijsde kap van klei geeft een sobere uitstraling en combineert mooi met het blanke beukenhout. Het stoffen koord geeft een fris kleuraccentje. Vergeet niet een vintage element toe te voegen, zoals de retro bijzettafel met glanzend gedessineerd tafelblad uit de  vintage collectie van Dutch Design Year.

Limited edition bord van keramiek van Bouke de Vries, vintage fifties koffietafel van Dutch Design Year, Trumpet Tablelamp van M.OSS Design via &Designshop, berber tapijt van MARCJANSSEN.
 
 
 
 
 
 
 Industrië look
Het Britse merk Bowles & Bowles gaf deze kasten een koperen finish, waardoor de eigenlijk wat industriële look een postindustriële verfijning krijgt. Bovendien valt het grafische raster van de kast zo extra op.

Vaas Stacking Vessel van Utopia & Utility via Mischa Hulsof, zwevend tafeltje onderdeel van Fly sofa SC3 van &Tradition via Homestede, behang uit de collectie Raval van Eijffinger,
 
 Kleur en ambacht
Een geweldige manier om kleur en structuur toe te voegen aan een ruimte is met een tapijt of vloerkleed. De sculpturale vazen die zijn opgebouwd uit verschillende materialen als glas, keramiek, hout en messing of koper.  Elke vaas bestaat uit drie losse elementen, gemaakt van verschillende materialen en door middel van verschillende ambachtelijke technieken. Daarbij wordt het hete glas letterlijk tussen het keramiek en hout gevormd.

Bijzettafel met betonnen blad van Mensch Made, Stacking Vessel van Utopia & Utility via Mischa Hulsof, vaasje met betonlook en koper van House Doctor, kop en schotel in bronskleur met krijtdessin van Vanja Bazdulj, vloerkleed met kleurvlakken van Larusi.
 
 Kunst
Met een kunstwerk in huis maak je een leefruimte uniek. Het kiezen van een kunstwerk is natuurlijk heel persoonlijk en hangt af van je smaak, maar gezien de investering is het fijn te weten of een werk ook kans maakt zijn waarde te behouden. Net als in de designwereld zijn er ook in de hedendaagse kunst nieuwe namen die getipt worden als ‘rising star’. Bouke de Vries is er zo één, een Nederlands kunstenaar die woont en werkt in London. Vanuit zijn ambacht als keramiekrestaurateur is hij vier jaar geleden kunstwerken gaan maken van scherven gebroken keramiek dat niet te repareren was. In plaats van lijmen en herstellen ligt de kracht van zijn werk nu juist in de ‘deconstructie’.
 
 
 
 
Naast de mix van kleur en dessin hebben steeds meer ontwerpers een materialenmix als nieuwe missie. Misschien wel juist omdat dit een bepaalde ambachtelijkheid uitstraalt. Het is immers een uitdaging om met verschillende grondstoffen te werken. Meubelen en accessoires krijgen een upgrade door er bijvoorbeeld edelmetaal aan toe te voegen: een gouden pootje of een koperen blad. De koperkoorts en messingmanie, die we tijdens de internationale designbeurzen bevestigd zagen, resulteren in objecten met een koninklijke glans. Zelfs als het gaat om eenvoudige vormen, zoals een locker gemaakt van staaldraad.
 
Rainbow Romance in 4 stappen
1. Kleuren
Het kleurenpalet bestaat uit paars, roze, groen, blauw en een vleugje geel. Voor een grafisch ‘Rainbow’ interieur kies je voor felle en volle kleuren. Voor een zachte ‘Romance’ sfeer kies je voor dezelfde kleuren in pasteltint.

2. Dessins
Enerzijds een grafisch lijnenspel, strepen, vlakken en rasterpatronen (Rainbow). Anderzijds bloempatronen en organische ‘retro’ vormen (Romance). Met behang van Eijffinger kun je het mix & match principe toepassen met verschillende dessins doordat de kleuren op elkaar zijn afgestemd, van fel naar pastel.

3. Materialen
Ga, zoals veel hedendaagse ontwerpers doen, in het interieur voor een materialenmix! Combineer glaswerk, keramische objecten, staal, koper, messing, grove wollen kleden en (blank) hout voor een interieur met pit en dynamiek.

4. Must haves
Handgemaakte houten meubelen, vintage spullen, accessoires in koper en messing, een traditioneel handgeweven vloerkleed. Met gedessineerd behang krijg je direct de juiste sfeer: grafisch of romantisch.
 
Behang uit de collectie Raval van Eijffinger, stoel Soft Oak Chair van Pepe Heyhoop via Dutch Design Year, berber tapijt van MARCJANSSEN. Kleding model: jasje van Summum, korte jumpsuit van Edith & Ella, ring van Fashionology, schoenen zijn privébezit.